,

– Det blir julemesse neste år

Ein liten flokk flittige damer frå Årebrot stod bak julemessa som vart arrangert på Årebrot grendahus 26. november. Dei fekk til ei skikkeleg kvalitsmesse med åtte utstillarar og bra sal. Dei er stolte over resultatet, men litt skuffa over frammøte. – Men vi gjev oss ikkje. Vi prøver att neste år. Berre å få det på trykk, så er det ingen veg attende, seier Britt Maret Sunde.

Britt Maret Sunde var både utstillar og leiar for julemessa.

Det er ikkje enkelt å konkurrere med Black Week og julemesser på rekkje og rad på større stader, særleg ikkje når det er fyrste gongen dei prøver seg med julemesse på Årebrot grendahus. Tidlegare har det sporadisk vore slike i Botnane og i Vindspollen. Julemessa vart lagt til laurdag fordi det då går båt tur/retur Florø-Villevika, som folk kan bruke og sleppe å køyre heile vegen.

– Men vi gler oss over dei som kom og håpar at det kjem fleire neste år. Trur dei fleste kosa seg, både med handelen og på kafeen. Utstillarane selde og det var mykje skryt å få. Det virka som dei fleste kunne tenke seg å kome att neste år. Vi må prøve dette fleire gonger og håpe at det kjem fleire folk etter kvart, seier Sunde.

På julemessa på Årebrot vart det seldt kvalitetshandarbeid i ulike teknikkar som strikk, broderi, quilting, hekling, toving, nålebinding, tegerbinding og handlaga nissar. Og det vart seldt honning, lefser og natronkaker for oss som ikkje kan lage slikt sjølve

.