Ein gamal draum går i oppfylling

– Det er fantastisk at dette let seg ordne på så kort tid, seier Nina Seljestokken som er leiar ved Seljestokken båtverkstad og nestleiar i grendalaget.

Frå måndag 2. januar 2023 går det buss frå Villevika kl. 07.00, som er framme i Botnane kl. 07.20. Det vil vere ei eigna arbeidsrute for dei som arbeider i området og kan kome med båten som går frå Florø kl. 06.50. På ettermiddagen vert det ei ny bussrute frå Botnane kl. 15.10, som er på Villevika kl. 15.35, og når direktebåten til Florø.

Botnane og Årebrot grendalag tok opp ynskje om ei slik rute med det fylkeskommunale ruteselskapet Skyss i november. – Det er fantastisk at dette let seg ordne på så kort tid. Det er ein gamal draum som går i oppfylling, seier Nina Seljestokken. Ho er både nestleiar i grendalaget, dagpendlar og leiar for Seljestokken båtverkstad. Dei har hatt ein eigen pendlarbil ståande på Villevika for dei som brukar båten, medan andre ikkje har hatt det tilbodet. – Det har gjort at fleire har med eigen bil. Det er plass til berre fire bilar på båten, så at dei som arbeider dagtid no kan ta bussen gjev betre plass for andre bilar, meiner Nina Seljestokken.

– Eg likar best å køyre buss når det er passasjerar, seier bussjåfør Audun Sande som er positiv til ruteendringa.

Bussjåfør Audun Sande ser også positivt på endringane. – Eg likar best å køyre buss når det er passasjerar og det er i alle høve sju-åtte personar som arbeider på steinbrotet, båtverkstaden og fiskeanlegget, som kan bruke denne ruta. I dag må dei anten ha privatbil med seg, ståande på Villevika, eller køyre den lange vegen over Magnhildskaret, seier Sande.

Den fyrste arbeidsruta frå Botnane, kl.06.00, til Villevika kl. 06.20 vert gjort om til tingingsrute. Det vil seie at når det er folk som vil reise med den båten så melder dei frå dagen før. Båten denne arbeidsruta har korrespondanse med har alltid vore ei bestillingsrute.

Buss frå Botnane kl. 15.10

Om ettermiddagen vil det frå 2. januar gå buss frå Botnane kl. 15.10, med samband til direktebåten til Florø. Dermed går bussen frå Botnane kl. 14.00 ut, men skuleruta frå Villevika til Botnane kl. 14.40 held fram.

I brevet frå Skyss til grendalaget står det at tingingsturen frå Sagebø om morgonen vert endra til å starte i Gulestø, då bussen ikkje rekk å køyre til Sagebø pga ny rute frå Villevika kl. 07.00.

– Rutesøk vil bli oppdatert denne veka, og vi håpar rutetabellen er på plass til nyttår, skriv ruteplanleggar Arvid Ryland i Skyss til Botnane og Årebrot grendalag.

Frå 2.janaur vert det endring i bussruta mellom kaia på Villevik og Botnane. Det vert ny rute frå Villevik kl. 07.00 og frå Botnane kl. 15.10.  Skyss håpar at ny rutetabell vil vere på plass til nyttår.