,

NM-meister i diskgolf opnar bana i Botnane

Ein av utkastrampene i diskgolfbana i Botnane

Den nye diskolfbana i Botnane vert opna laurdag 15. juli, kl.14.00, av Jostein Håland, frå Langevåg IL diskgolf, Sula på Sunnmøre. Han vart NM-meister og kongepokalvinnar i diskgolf i 2015. Håland har vore ei eldsjel for diskgolf i mange år og har fått fram mange gode diskgolf-spelarar, som har vunne Norgesmeiserskap siste åra.

Norgesmeister Jostein Håland, frå Langevåg  kjem til Botnane laurdagen i Bygdehelga  for å gje litt opplæring og tips om kast og kasteteknikk i diskgolf,  før det er individuell konkurranse.

Rune Nordbotten og svigersonen Fredrik Espedal er pådrivarane for diskgolfbana i Botnane. Ho ligg i kulturbeiteområdet bak grendahuset og er bygt på dugnad. – Vi er ikkje heilt ferdig med bana enno, det står att å få opp eit hovudskilt og eit lite skilt på kvar utkastrampe, seier Rune Nordbotten. Utkastrampane har fått namn etter kvar dei er plasserte, t.d. Gullkista, Kyrkjesteinen og Hogane, osv.

Laurdag 15. juli skal Jostein Håland gje opplæring og tips om kast og kasteteknikk i diskgolf ved grendahuset i Botnane, Det skjer kl.13.00, før opninga kl. 14.00 eller 14.30, alt avhengig av kor mange som ynskjer opplæring.

– Opningsdagen ser vi føre oss ein induviduell konkurranse, men folk kan sjølvsagt gå saman, seier Rune Nordbotten. Han er veldig spent på å høyre kva den dyktige diskgolfspelaren Jostein Håland seier om bana, og om ho er god nok til å bli brukt i konkurransar.

– Korleis skal opninga gå føre seg?

– Utan å fortelje for mykje skal Håland skyte ned eitkvart med ein disk, eller sendebrett om du vil kalle det det. Folk må møte opp og sjå, og det er lunsjkafe og kunstutstilling i grendahuset samstundes. Dei som har vore på fiskekonkurransen i Nøre dalen er også ferdige tidsnok til å få med seg opninga av diskgolfbana, seier Rune Nordbotten.

Les her om dugnaden på diskogolfbana i påska