,

Frå Bygdehelga – 23

Bygdehelga i Botnane og på Årebrot vart skikkeleg kjekk! Mykje folk og god stemning. Eit variert program med noko for både små og store. Berre godord å høyre. Vi starta med konsert og avslutta med den tradisjonelle sommarbasaren. Mellom der var det fiskekonkurranse, gudsteneste, fellestur og turnering i diskgolf/sendebrett på bana som vart opna. Med basaren og matsal både fredag, laurdag og søndag sit grendalaget att med kring 40.000 kr til drifta av laget og husa våre.

Og så takk til alle som stilte opp for å få gjennomført alt. Særleg dei som ordna med maten! Tusen, tusen takk! 

 

 

Alle lika jazz-rytmene på fredagskvelden

Sving jazz frå Sørgulen på fredagskvelden med New old jeans – frå venstre Kristian Skaar, Espen Skartun og Ellise Tuul. Og det vart fullt hus før dei slapp til! Både eldre og yngre likte det dei høyrde, frå Django Reinhardt til Duke Ellington og Briney Spears.

 

Dei unge vann

 

 

 

 

 

 

Det var dei tre gutane, Mio, Ivar og Oliver som vann premiane under fiskekonkuransen i Nøre vatnet. Det vart konkurert om den minste fisken i lengde, den største fisken i vekt og flest fiskar. Mange vaksne og ungar deltok, og det vart fiska frå 10.30 til 12.00. Alt leia og målt av Vetle. Og premien til han som fekk største fisken var sjølvsagt ein stor fisk.

 

God mat og alle fekk

Medan fiskarane var på veg ned frå Nøre vatnet hadde Hannele og Marion opna kafeen med både varmrettar, kaker og drikke! Maten var heilt fortreffeleg – og folk åt og åt. Opningstida måtte utvidast slik at alle fekk mat!

Det første idrettsanlegget i Botnane!

Laurdag den 14. juli vart diskgolfbana, eller sendebrettbana som vi vil kalle det, offisielt opna! Bana har 20 korger og går i den gamle beitemarka i Øvrebotten på båe sider av Sørdalselva. Starten er ved grendahuset, litt bortafor inngangen til Diktarstien.

Rune Nordbotten (t.v.) har vore primus motor for å få til bana og fått hjelp frå fleire i arbeidet med å få på plass korger, utkastplassar og skilt. Bygginga av bana har fått spelemidlar og støtte frå Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane.

Det vart arrangert turnering  med 15-20 deltakarar då bana vart opna.

 

 

 

Ein strabasiøs fjelltur

Friskusar på tur Husefestdalen-Uradalen
Det kom mykje regn natt til søndag, noko som gjorde det strabasiøst å passere elvar på turen Husefestdalen – Uradalen. Medrekna turleiar Torleif Seljestokken var det fire som gjekk turen.

Ei fin stund

Vi var 15 samlet til høytidelig gudstjeneste i Botnane grendehus søndag i bygdehelga. Deretter var det kirkekaffe. En fin stund.

Av Grethe Thorsen Nøttingnes (på facebook)

Bra med folk, god mat og bra loddsal

Bygehelga vart avslutta med den tradisjonelle sommarbasaren på Årebrot grendahus. Gymsalen vart fylt opp av 80 små og store – og praten gjekk samstundes med loddsal og matservering. Her var mange flotte gevinstar som vart trekt til glede for mange. Her vart servert mykje god mat – og kjøkkengjengen sto på heile tida. Tusen, tusen takk til dei som gjorde jobben.

Det økonomiske resultatet av heile bygdehelga vart om lag 40.000 kr i netto inntekt. Ein god sum som vert brukt til drift og vedlikehald av dei to grendahusa som grendalaget no eig.

 

Tekst og foto: Åsmund Berthelsen